WhatsApp Business: de consument wil het en kan nu zakelijk

WhatsApp Business, de zakelijke variant van WhatsApp, die deze week beschikbaar is gekomen in Nederland, is een uitkomst voor goed en beheersbaar klantcontact voor bedrijven. Als expert in klantcontact maakt Teleperformance Benelux bekend volledig voorbereid te zijn op de inzet hiervan. Al in 2015 is Teleperformance namelijk gestart met de toepassing van WhatsApp voor een aantal van haar Nederlandse klanten, waardoor inmiddels de nodige expertise is opgebouwd. Met de officiële lancering van WhatsApp Business is een eind gekomen aan de beperkingen die WhatsApp eerder oplegde aan zakelijke toepassingen. Bedrijven kunnen nu volop gebruik maken van extra features zoals officiële profielpagina’s met openingstijden, automatische begroetingen, statistieken en analyses.

Veel gemak

WhatsApp sluit als klantcontactkanaal precies aan op het mobile first gedrag van consumenten, die steeds meer zaken via de smartphone willen afwikkelen. WhatsApp is niet alleen de meest geopende app op de smartphone, het is ook laagdrempelig, asynchroon en tekstgebaseerd en biedt dus veel gemak aan de klant die contact zoekt met een bedrijf of instelling. Klanten die WhatsApp gebruiken, hoeven bijvoorbeeld niet op zoek naar de chatfunctie op een bedrijfswebsite, iets wat mobiel vaak erg lastig is. Driekwart van de Nederlandse consumenten verwacht dan ook dat een kanaal zoals WhatsApp gewoon beschikbaar wordt gesteld door bedrijven. Slechts 17 procent van de Nederlandse en Belgische consumenten geeft aan er gebruik van te kunnen maken, zo blijkt uit eerder onderzoek van Salesforce. In Nederland is de app momenteel aanwezig op minstens 92 procent van alle smartphones. Wereldwijd wordt de app door meer dan een miljard mensen gebruikt, ook voor het voeren van gesprekken (meer dan 100 miljoen per dag).

 Flexibeler dan chat

Koplopers in klantcontact en steeds meer gemeenten (1 op de 6) maken de app tot onderdeel van hun klantcontactmix. Als digitaal kanaal is WhatsApp perfect analyseerbaar voor ondernemingen die precies willen weten wat de klant bezighoudt. Daarnaast is WhatsApp flexibeler dan chat: bij het aanbieden van chat verwacht de consument een snelle reactie, bij messaging is een responstijd meer geaccepteerd. Ook kunnen bedrijven en klanten via WhatsApp foto’s en bestanden meesturen en een tekstgebaseerde conversatie omzetten naar een spraakverbinding in dezelfde app. “WhatsApp zal naar verwachting uitgroeien tot een breed interactieplatform waar steeds meer diensten en services op zullen landen”, aldus  Hans Reuver, CCO van Teleperformance Benelux.

Consumenten kunnen de nieuwe WhatsApp-applicatie downloaden in de Nederlandse Google Play Store, de versie voor iOS volgt later.

http://www.klantcontact.nl/whatsapp-in-online-customer-service-1-veel-kansen-veel-vragen/


Wat vindt u van dit bericht?
Laat een reactie achter

avatar

*