De Caribbean Experience, goed voor u en voor uw klanten | Benelux

Offshoring van klantcontact voor de Nederlandse taal naar Suriname? Een paar jaar geleden fronste men nog de wenkbrauwen. Nu zijn er al meer dan 1.200 agents in Suriname aan het werk voor Nederlandse bedrijven. Ook Teleperformance heeft er een vestiging, waar we met gemengde teams werken; een optimale mix tussen lokale en Nederlandse medewerkers. Deze post is het tweede deel van een tweeluik over Suriname als nearshore locatie voor klantcontact.

Wonen en werken in Suriname

De teams van Teleperformance in Suriname bestaan uit lokale medewerkers en medewerkers uit Nederland. Daarmee werkt onze organisatie volgens een ander model dan de andere spelers in Suriname. Teleperformance biedt Nederlandse medewerkers de kans om een jaar lang in Suriname te werken en te wonen – de zogenaamde Caribbean Experience. Zij krijgen een prima salaris en goede voorzieningen en worden door ons ondergebracht in een appartementencomplex. Voor deze mensen is het wonen en werken op een ander continent een bijzondere en rijke ervaring. Ze worden samen met hun collega’s aangestuurd door grotendeels Nederlands management, want door de jonge leeftijd van de nearshore dienstverlening is er nog geen groep met ervaren managers ontstaan. Natuurlijk hopen we dat uit de medewerkers die meedoen aan het Caribbean Experience programma managementtalent komt bovendrijven. De agents werken hier vanuit een kantoor dat van alle gemakken is voorzien. Ze werken in wisseldiensten die op z’n vroegst rond drie uur ’s nachts beginnen – het moment waarop in Nederland de customerservice ‘open gaat’, bijvoorbeeld 08.00 uur. De meeste medewerkers combineren hun job bij Teleperformance met een opleiding of een andere baan.

Benchmark kwaliteit tussen Suriname en Nederland

Suriname is een geweldig land waar we niet alleen historisch, maar ook nu nog steeds nauw mee verbonden zijn. Er is een grote betrokkenheid met Nederland – zo bekijken veel Surinamers iedere dag het acht uur journaal. De beeldvorming uit het verleden moeten we echter loslaten. De kwaliteit van deze nearshore locatie is op peil – wij benchmarken doorlopend met de (gestandaardiseerde) processen in Nederland – terwijl de kosten zo’n dertig procent lager zijn als gevolg van de gunstige arbeidsvoorwaarden en de gunstige wisselkoers. De ontwikkeling van de lokale teams gaat dezelfde kant op als in Nederland. Ook in Suriname werken we gericht aan empowerment en meer eigen verantwoordelijkheden, wat iets zegt over de procescontrole en de taakvolwassenheid van medewerkers. Dat is wat Teleperformance offshoring 2.0 heeft genoemd.

Voor bedrijven die nieuwsgierig zijn naar Suriname als kosteneffectieve sourcing-oplossing is het van belang om te weten dat Teleperformance al vele jaren een wereldwijde footprint heeft. Dat betekent dat we uitgebreide ervaring hebben met het doen van zaken in vele tientallen landen. Of het nu gaat om lokale cultuur, lokale infrastructuur, het weten te vinden van de juiste mensen of het implementeren van vernieuwing en verandering, we weten hoe het werkt en hoe we met lokale omstandigheden moeten omgaan om succesvol te zijn.

Waarom zouden Nederlandse bedrijven zaken moeten doen met Suriname?

Het toevoegen van Suriname maakt de sourcingmix optimaal; en natuurlijk is er het aanzienlijke kostenvoordeel. Maar alle succes begint met de juiste mindset. Ik kan niet anders zeggen dan dat er een enthousiast team in Suriname zit, dat bovendien full support krijgt van de Nederlandse organisatie. Een mooie aanvulling op de kennis en kunde die we vanuit Nederland inbrengen op het leveren van excellente customer experience aan klanten van uiteenlopende topbedrijven. Wie geïnteresseerd is in de mogelijkheden van deze locatie: laat het me weten en wie weet staan we binnenkort samen naast een nieuw trots team met topperformers.

Hans Reuver
Chief Commercial Officer Teleperformance Benelux en Suriname

hans rond


Wat vindt u van dit bericht?
Laat een reactie achter

avatar

*