Teleperformance aan de slag voor Wehkamp | Benelux
Teleperformance aan de slag voor Wehkamp

Teleperformance verwelkomt Wehkamp als nieuwe opdrachtgever en gaat de online shop helpen haar klanten een excellente customer service te bieden. Teleperformance heeft hiervoor een nieuwe vestiging geopend in Zwolle dichtbij het hoofdkantoor van Wehkamp. 

De ultieme klantervaring

Teleperformance is marktleider in outsourced customer experience management. Voor diverse opdrachtgevers zetten zij klantexperts in om een excellente customer service te verlenen.

Norbert van Liemt, Chief Executive Officer bij Teleperformance Benelux, Suriname & Eastern Europe:

“De wereld van e-commerce is een dynamische markt welke sterk in ontwikkeling is en waarbij een perfecte klantenservice van cruciaal belang is. De trend dat het overtreffen van klantverwachtingen een “differentiator” is, wordt door Teleperformance vanzelfsprekend onderkend. Wij zijn dan ook enorm trots op zo’n mooie opdrachtgever als Wehkamp! We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan en Wehkamp bij te staan in het verder optimaliseren van de ultieme klantbeleving. Wehkamp is daar al enorm ver in en wij zijn blij dat zij ons als partner hebben gekozen om dit met hen door te ontwikkelen.”

Denny Haayen, Chief Customer Officer bij Wehkamp: “Wij zijn heel blij met Teleperformance als onze nieuwe partner. Wehkamp heeft de afgelopen tijd een nieuwe Customer Care-strategie ontwikkeld en wij kijken ernaar uit om deze verder uit te rollen. Wij willen dat vrouwen blij worden van Wehkamp en hen verrassen. Niet alleen met ons assortiment en de snelle bezorging, maar ook met onze service. Zo creëren we een klantenervaring die leuk is om te delen en een reden is om bij ons terug te komen!

Uitbreiding in Zwolle

Vanuit de nieuwe vestiging in Zwolle gaat een groot team van klantexperts aan de slag voor Wehkamp. “Dichtbij onze opdrachtgever zitten, levert een meerwaarde op in de samenwerking. Dit hebben wij reeds ervaren bij diverse andere opdrachtgevers. Vandaar dat wij dit ook voor Wehkamp gaan doen in Zwolle. Je kunt sneller anticiperen en de betrokkenheid over-en-weer is groter. Dat levert veel voordelen op”, aldus van Liemt.Er wordt momenteel druk gezocht naar klantexperts in Zwolle.

Alle vacatures voor de nieuwe vestiging in Zwolle staan op: https://jobs.teleperformance.nl/

Feestelijke opening TP Zwolle

Op 21 februari jl. heeft Teleperformance samen met Wehkamp het nieuwe pand aan de Koggelaan in Zwolle op een feestelijke manier geopend. Omringd door collega’s van beide partijen knipten Norbert van Liemt en Piet Coelewij, CEO Wehkamp samen op officiële wijze het lintje door en proostten op een mooie samenwerking!

Over Wehkamp

Wehkamp is het meest verrassende online shop van Nederland. Wehkamp heeft ruim 2,7 miljoen vaste klanten, meer dan 500.000 bezoekers per dag en verstuurt meer dan 10 miljoen pakketten per jaar. En steeds meer vrouwen weten hun weg naar Wehkamp te vinden. Het assortiment bestaat uit ruim 400.000 verschillende artikelen van zo’n 2.000 merken, voornamelijk in de categorieën mode, wonen, beauty en baby/kind. Wehkamp verkoopt grote internationale merken, lokale merken, kleine merken en exclusieve merken. Daarnaast produceert Wehkamp veel collecties onder private label. Wehkamp gelooft erin om mode en lifestyle op een slimme manier te combineren met online technologie en een fijne shopervaring, om zo een relevant en overtuigd platform te kunnen bieden aan haar klanten en partners. Inmiddels shopt meer dan 50% van de klanten mobiel en dan voornamelijk via de app. Voor het volledige assortiment geldt vandaag besteld, morgen in huis met gratis verzending én gratis retour. De missie van Wehkamp is simpel: het leven van alle gezinnen in Nederland mooier en makkelijker maken.


Wat vindt u van dit bericht?
Laat een reactie achter

avatar

*