Teleperformance Benelux trekt Remco Snoeren

Zoetermeer, 12 september 2017 – Teleperformance Benelux, marktleider in outsourced customer experience management, maakt vandaag bekend dat Remco Snoeren is aangesteld als Customer Value Manager. Remco Snoeren is per 1 september 2017 begonnen in het Business Development team en zal zich richten op hoogwaardige multichannel sales via uitmuntende klantbeleving.

“Met zijn kennis en ervaring op het gebied van Business Development in het online (media) landschap en E-commerce, is Remco een aanwinst voor ons team. Remco komt uit een hoogwaardig B2B sales team van een van onze eigen projecten, en weet hij als geen ander wat voor een meerwaarde dit voor een organisatie is. Zijn ervaring helpt Teleperformance om haar multichannel sales positie verder te vergroten.” Hans Reuver CCO Teleperformance Benelux.

Met een achtergrond in de sales en marketing, en zijn ervaring voor de grootste online zoekmachine, heeft Remco Snoeren zijn carrière een boost gegeven op het gebied van Business Development. Van het strategisch adviseren van alle soorten mediabureaus en MKB-organisaties tot het analyseren, optimaliseren en verbeteren van acquisitie- en salesprocessen.

Focus op meer klantwaarde en meer omzet voor bedrijven
De klant van vandaag wil graag bediend worden op het moment en middels het kanaal dat bij hem/haar past. Het moment, de locatie en gelegenheid spelen hierbij een belangrijke rol. ‘Het doel is om bedrijven binnen elke fase van de (digitale) customer journey verder te helpen om meer klantwaarde en meer omzet te genereren’, aldus Remco Snoeren.


Wat vindt u van dit bericht?
Laat een reactie achter

avatar

*